Angst en Fobie

Angst en Fobie

“Emoties de baas? Ja, toch? Zeg gedag tegen jouw irreële angst en fobie…”

We hebben allemaal angst. Gelukkig maar, want het houdt je af van gevaar wanneer dat er zou zijn. Angst is dus een normale emotie. Echter, wanneer er niets aan de hand is en angst komt opzetten dan heb je het over een niet-reële angst en ben je daar langere tijd per dag mee bezig dan wordt dit een fobie genoemd.

“Geen zorgen; angst kan in één keer opgelost worden…”

Je hoeft vaak niet te weten waarom de angst er is, maar oorzaken zijn onder andere verveling, roofbouw, spanningen in de relatie of werkdruk. Ineens is het er. Je voelt je onzeker, zweet, bonzend hart enzovoort. Geen zorgen deze angst is snel weg te nemen.

“Hou die gedachte in de gaten…”

Alles wat we in de gaten moeten houden zijn de zintuiglijke stukken informatie die we binnenlaten. Het gaat dus om “in de gaten houden”. Dit lijkt lastig, maar kan je dit eenmaal dan ben je in staat om naar jezelf te luisteren, jezelf “te voelen” en sneller je interne dialoog te onderscheppen.

Woorden zijn krachtig. Alles wat je zegt creëert een beeld en een navenant gevoel. Een “gesprek met jezelf” heb je bijna niet meer in de gaten. We noemen ze ook wel gedachten. Van deze gedachten hebben we er zo ongeveer 60.000 per dag. Van de 60.000 gedachten van gister heb je vandaag ongeveer 50.000 dezelfde gehad. Je zal begrijpen dat dit grote indruk op je maakt en jou stuurt.

“Waar de gedachte is is ook de focus…”

Als jij niet lekker in je vel zit zal je negatieve gedachten hebben. Dus je focust op het negatieve. Je zegt negatieve dingen, ziet negatieve beelden en voelt je rot. WIJ GAAN DIT SAMEN DOORBREKEN.

7 BELANGRIJKE TIPS OM VAN JE ANGST AF TE KOMEN

HOE ZOU JE HET VINDEN OM JE SNEL GOED TE VOELEN EN JE ANGSTEN ONDER CONTROLE TE HEBBEN?

  • MET EENVOUDIGE STAPPEN
  • VOOR ELKE ANGST TE GEBRUIKEN

“2x een sessie is vaak voldoende…”

Met de ALBERA methode heb je geen langdurige therapie nodig. Nee, slechts 2x een sessie en de angst is weg.

Sablab Development