januari 14, 2016

Waar kan jouw “vliegangst” vandaan gekomen zijn?

Ik heb heel wat klanten gehad met vliegangst. Tenminste met die bewoordingen kwamen zij binnen.

Vliegangst

Ik ben zelf niet van de stempels. Ergens een woord aan geven of een naam voor verzinnen is voor mij een stempel. Zoals we allemaal weten zijn we dol op Googlen. Bestempel je iets dan gaan mensen hierop zoeken en dan vinden ze daar ook antwoorden bij. Deze antwoorden kunnen je helpen, maar ook verschrikkelijk de put inwerken.

We weten allemaal dat het brein een onderwerp naar de voorgrond haalt als je er aan denkt. Net zoals je op internet iets kan vinden als je het via een zoekprogramma opzoekt. Voor mij is ons denken dan ook gelijk aan Google Search en ons brein het internet.

Wanneer jij denkt – auto, dan zie je een auto en je krijg er een intern dialoog bij. Zo geldt dat ook bij woorden als vliegtuig, ziek, stress, enzovoort. Afhankelijk van wat jij voor de geest haalt zal je ook een emotie daaraan koppelen. Denk je aan iets leuks —> leuke emotie. Denk je aan iets vervelends —> vervelende emotie. Het is dus vanaf vandaag belangrijk om op te letten hoe jij tegen jezelf praat. Zie jij jezelf als je beste vriend of bekogel jij jezelf met lelijke woorden?

Gebruik positieve woorden…

Bij vliegangst is het even de vraag wat jij bewust of onbewust oproept wanneer er aan denkt. Zoals we weten begint de angst vaak thuis bij het bedenken van de vakantie. Alleen al het bekijken van een vakantiebestemming waar je heen moet vliegen kan de zenuwen laten gieren. Heel naar. Mensen kiezen dan vaak maar voor een vakantie met de auto. Probleem opgelost, toch?

7 BELANGRIJKE TIPS OM VAN JE ANGST AF TE KOMEN

HOE ZOU JE HET VINDEN OM JE SNEL GOED TE VOELEN EN JE ANGSTEN ONDER CONTROLE TE HEBBEN?

  • MET EENVOUDIGE STAPPEN
  • VOOR ELKE ANGST TE GEBRUIKEN

Voor sommige is inderdaad het probleem opgelost, tenminste als ze met minder vrijheid kunnen leven. Moet jij echter voor je werk naar het buitenland, dan is het wel heel fijn als jij ontspannen kan vliegen. Of als jij meer van de wereld wil zien is het ook heel fijn als je zonder angst het vliegtuig instapt. En we moeten niet vergeten dat het heel vervelend is wanneer je ouders, kinderen of kleinkinderen in een ver land wonen. Je wil toch eens een keer meer dan Skypen; een knuffel bijvoorbeeld.

De bibbers van wat?

Ok, dus de bibbers komen niet alleen van dat toestel, maar kan meerdere oorzaken hebben. Wat dacht je van:

  • angst overgenomen van een ouder op jonge leeftijd
  • ver van huis gaan (je veiligste plek) veroorzaakt de angst
  • veel te veel mensen op de luchthaven
  • ben bang dat ik te laat kom
  • ben bang voor die onbekende vakantieplek
  • enzovoort

Al deze oorzaken heb ik voorbij zien komen. Er werd eerst gezegd: ”ik ben bang om te vliegen”, maar het bleek later iets heel anders te zijn. Door de echte oorzaak weg te nemen, bleek vliegen geen probleem meer te zijn.

Tijdens coach sessies gebruik ik focus vragen die je naar de oorzaak brengen. Wanneer je die oorzaak weet is het eenvoudig deze te neutraliseren en weg te nemen. Mijn praktijk zit in Zoetermeer en daarom heb ik nu een online cursus gemaakt zodat zij die verder weg wonen in hun eigen veilige omgeving en op een zelf gepland tijdstip de vliegangst kunnen wegnemen.

Mindset Power Pyramid

Onder andere gebruik ik NLP technieken, hypnose en mijn eigen Mindset Power Pirmaide gebruik ik om de klanten snel te helpen. Daar waar je een negatief beeld en belemmerende emotie oproept als je aan vliegen denkt, ben je met NLP snel instaat om dit te veranderen naar positief.

Door gebruik te maken van Hypnose kan je ook direct het onderbewuste proces aanpassen. Hypnose wordt als zeer ontspannen ervaren waarbij de cliënt volledige controle heeft over de situatie.

Wanneer jij nu meer wilt weten, of een gratis E-book wilt downloaded met 7 krachtige tips om snel goed te voelen, kijk dan op http://www.wegmetjeangst.nl

Sablab Development