mei 11, 2013

Weg met je angst – Hoe leef je verder na oorlog, discriminatie en …

Met Met Je Angst en verwerking.

In dit kleine fijne land hebben wij het heel goed, al lopen we allemaal wel eens te zeuren over onbelangrijke zaken zoals weer en verkeer.

Wat als jij een verleden hebt met oorlog, discriminatie en geestelijke en lichamelijke mishandeling? Dat is wat anders dan slecht weer of irritaties in het verkeer. Hoe ga je daar mee om? Hoe kun je dan een toekomst opbouwen; een toekomst waar je nog veiligheid en liefde vindt?

Onze eerste levensbehoefte is eten, de tweede daar direct boven is veiligheid en de daaropvolgende liefde. Eten is in dit land genoeg te krijgen. Hoe zit dat met veiligheid en liefde; twee “ingrediënten” die zo gemist zijn in de prille jeugd? (Wist je trouwens dat een baby die geen liefde -aanraking, knuffels- na korte tijd sterft?)

In mijn praktijk krijg ik cliënten die vechten met dit probleem. Ze vechten en zijn soms al zover dat ze de strijd willen opgeven, omdat ze geen hoop meer zien. Ze zien geen licht meer in hun tunnel en zijn omgeven door hun eigen angst.

Gelukkig zijn er wel degelijk methoden om weer veiligheid, liefde en geluk te gaan ervaren. Soms werken deze methoden sneller dan je denkt. Want wat wordt er mogelijk als we het lint dat ons vasthoudt aan het verleden kunnen doorknippen en kunnen accepteren dat dat wàs en dat je nu hier bent? Hier en nu.

7 BELANGRIJKE TIPS OM VAN JE ANGST AF TE KOMEN

HOE ZOU JE HET VINDEN OM JE SNEL GOED TE VOELEN EN JE ANGSTEN ONDER CONTROLE TE HEBBEN?

  • MET EENVOUDIGE STAPPEN
  • VOOR ELKE ANGST TE GEBRUIKEN

Dit betekent dat je een nieuwe start moet maken en dat je gaat inzien dat het verleden niet gelijk is aan de toekomst. Dat je technieken moeten leren (net als autorijden). Dat je je gaat realiseren dat er maar één iemand jou die liefde, veiligheid en geluk kan brengen. Eén iemand: jijzelf.

Ik begrijp dat je nu denkt: ”Ja, ja jij kunt makkelijk praten”, maar ik kan je verzekeren dat de praktijk heeft uitgewezen dat mijn cliënten weer het geluk kunnen vinden en de veiligheid en liefde die een ieder nodig heeft in het leven.

Of het makkelijk is? Dat hangt ervan af hoeveel tijd iemand in zichzelf wil investeren. Werk je er hard aan, dan zul je snel onbewust bekwaam zijn in het gelukkig voelen. Maar geldt dit niet met alles?

Het is altijd weer fantastisch om mensen te begeleiden op deze “reis”. Een reis naar een nieuw leven met opbouwende overtuigingen en nieuwe waarden. Wanneer je dit allemaal lukt dan zal je identiteit ook veranderen. Je zult jezelf opnieuw ontdekken en zien dat je krachtig bent en alles kunt als jij dat wilt.

Wil jij ook veranderen naar beter? Bel gerust Weg Met Je Angst 0636430220voor een afspraak, een vraag of verdere informatie om te weten hoe ik werk.

Albert

 

Sablab Development