mei 8, 2013

Weg met je Angst – Je zal het maar hebben…

Angst kan je leven compleet verstoren…

Je wordt geboren en hebt geen idee wat de toekomst ja gaat brengen. Sterker nog, je denkt niet na over de toekomst. Over de toekomst nadenken doen we later. Later dus, op het moment dat we al in onze prille jeugd zijn gebombardeerd met overtuigingen, waarden, enzovoort. Zijn die overtuigingen positief, dan is dat prima. Helaas worden kinderen volgestopt met negativisme. “Dat kan je niet… daar ben je te klein voor…” Of erger nog, “daar ben je dom voor… Dat ben je niet waard…”

Hoe kan je verder op het moment dat je tegen deze overtuigingen aanloopt…

Blijf altijd zoeken (en dan vasthouden) naar het gevoel van vrij, gelukkig, gezond, vol zelfvertrouwen, liefdevol, zelf respecterend, zijn. Ervaar wat je dan doet, zegt, hoort. Als je zo’n moment niet snel genoeg kan vinden, geef dan niet op. Ga terug naar een tijd dat je dit alles of delen hiervan wel had. Hoe kort dit moment ook was. Als je dit gevoel, geluid, enzovoort hebt gevonden, vraag dan aan jezelf: “wat houdt mij nu tegen om dit altijd te hebben”. Schrijf op wat je van binnen allemaal roept. Bijvoorbeeld: “je bent het niet waard” – “je verdient deze straf” – enzovoort.

Overtuigingen

Al die vervelende zaken zijn overtuigingen. Overtuigingen die waarheid zijn geworden. Waar geworden toen je jong was. Nu trek deze jonge “IK” nog steeds aan je. Help deze jonge IK te begrijpen om los te komen. Je geboorterecht is gelukkig zijn. Daar werk ik aan met mensen. Belangrijk is dan altijd om eerlijk naar jezelf te zijn. Jij bent wie je bent en dan helpt het niet om in een leugen te leven en niet eerlijk te zijn naar mensen om je heen. Als mensen van je houden, dan zullen ze er voor je zijn en steunen.

In sessies gaan we de schaduwkanten onder ogen zien. Als jij wegloopt van iets dat achter je loopt en niet aankijkt, is dat heel eng. Jouw schaduw achtervolgt je. Wanneer je je omdraait en je schaduw aankijkt is het allemaal minder spannend dan je denkt. Het juiste moment om in te zien wat er ooit gebeurd is – een moment om te leren – een moment om als kracht te ervaren en mee te nemen en niet weg te stoppen.

Bel als jij ook van je angst af wilt.

7 BELANGRIJKE TIPS OM VAN JE ANGST AF TE KOMEN

HOE ZOU JE HET VINDEN OM JE SNEL GOED TE VOELEN EN JE ANGSTEN ONDER CONTROLE TE HEBBEN?

  • MET EENVOUDIGE STAPPEN
  • VOOR ELKE ANGST TE GEBRUIKEN

Albert

 

 

Sablab Development