Zakelijk

Een zakelijk model dat alles in zich heeft: ALBERA©

(Zakelijk gezien) ALBERA© staat voor…

All Learning Begins Eventually, Realizing Authenticity. Oftewel: Accepteren, Luisteren, Bijsturen, Richting geven en Actie.

ALBERA© brengt zakelijke structuur. Er wordt altijd gewerkt vanuit de kern. Binnen het bedrijf zijn dat de missie, visie en doelstellingen. Zoals het figuur laat zien is er een kern. Dit is het donkere deel.

Alles heeft een kern. Wat of wie is het bedrijf? Wat of wie is het project? Waarom déze presentatie? Wat wil ik met díe klanten? Enzovoort. De kern is, zoals de naam zegt, het middelpunt waar alles om draait.

Handelen.

Ten opzichte van die kern doen we dingen. Dit is het gele deel. Het gele deel is ook dat wat zien; het deel boven het oppervlak, het gedrag. Maar hoe verloopt dan handelen? Hebben we zelf controle of een keuze? En als we doen, gebeurt dit dan in overleg met doelstellingen van het bedrijf of project? Wanneer er bijvoorbeeld een aanvraag binnenkomt, is het van belang om deze te toetsen bij wat het bedrijf wilt. Vervolgens contoleer je de maakbaarheid. Is er genoeg tijd en informatie? Voor welke gebruiker is het?

7 BELANGRIJKE TIPS OM VAN JE ANGST AF TE KOMEN

HOE ZOU JE HET VINDEN OM JE SNEL GOED TE VOELEN EN JE ANGSTEN ONDER CONTROLE TE HEBBEN?

  • MET EENVOUDIGE STAPPEN
  • VOOR ELKE ANGST TE GEBRUIKEN

Willen.

Inzicht in het doen-deel creëert een denken. We starten een interne dialoog of een vergadering in een bedrijf. Geloven we in de kansen en hebben we een creatief plan? Is er een interne motivatie; een motivatie die de kern raakt? Het gaat om weten, het gaat om willen. Willen we het, dan kijken we of we het kunnen.

Kunnen.

Als we eenmaal het inzicht hebben omgezet in een denken, komt snel het gevoel om de hoek kijken. We gaan van willen naar kunnen. Zijn we in staat datgene te realiseren wat we willen? Wat brengt het ons? Wat weten we? Zijn er kansen? Alle drie de stappen conformeren steeds aan de kern. Waarom begonnen we dit ooit?

Het is dus best belangrijk de kern te kennen (visie, missie, doelstellingen) om je doen, denken en voelen gemotiveerd aan te sturen. Wanneer je dat niet weet, gaan we met elkaar de kern vullen door dit uit te zoeken.

Leiderschap

Belangrijk is dat er motiverend leiderschap is binnen een organisatie. Dit soort leiderschap creëert transparantie en creativiteit. ALBERA© toont eenvoud, zodat iedereen zich kan committeren aan de kern van het bedrijf en haar doelstellingen. Hetzelfde geldt voor projecten en samenwerking. Wat is de kern van je samenwerking, hoe handel je, wat en hoe spreek je uit en wat dient het gevoel te zijn? Wanneer dit in positieve bewoordingen gebeurt, kan niemand geschaad worden en heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid en autonomie. Mocht het zijn dat een personeelslid gecoacht moet worden, dan is BREINHEID© een fantastisch model.

BREINHEID©

Het rein krijgen van je brein; vrij van irreële angsten en gedachten. Dat is BREINHEID©. We volgen de volgende stappen:

Brug slaan naar een nieuw leven (Wat wil ik?)
Ruis herkennen. Welke interne processen spelen er? (Wat gebeurt er nu?)
Evaluatie ruis (Wat is het en kan ik ermee?)
Inleven (Begrip tonen van wat is)
Nieuwe inzichten (Waar leidt dit toe?)
Herstructureren (Opbouwen)
Eigen verantwoordelijkheid nemen (Zelf)
Identiteit (Wie was ik en wie wil ik zijn?)
Doen (Wat nu te doen?)

Wat wint het bedrijf?

Als we ervoor zorgen dat bij het personeel blokkades middels BREINHEID© en ALBERA© worden weggenomen die het presteren belemmeren, zal dit direct tot uiting komen in een meer proactieve team vorming. Hoe hechter het team hoe transparanter de samenwerking. Wanneer er dus meer openheid, eerlijkheid en samenwerking is, zal daardoor het resultaat aanzienlijk verbeteren. Weet dat belemmeringen “onder het wateroppervlak” zitten en lastig zichtbaar zijn. Ik maak ze graag samen met jou/jullie inzichtelijk, om ze vervolgens weg te nemen.

Belemmeringen die wij bij personeel tegenkomen.

Onzekerheid
De werknemer durft niet de juiste vragen te stellen en zal ondermaats presteren.
Ja zeggen om afwijzing te voorkomen
Dit werkt stress en burn-out in de hand.
Te verantwoordelijk
Dit werkt stress en burn-out in de hand.
Perfectionistisch
Dit werkt stress en burn-out in de hand.

Leiderschap komt van binnen uit!

Ik bied nieuwe inzichten in:

zelfmanagement/sturing,
management van anderen of vervelende situaties,
assertiviteit,
“nee” zeggen
communicatie

Maar ook:

marketing,
succesvolle verkoop,
overtuigend presenteren,
slimme ontwerpstrategie,
het creëren van een nieuw of verbeterd verdienmodel, waardoor jij succesvoller zult zijn,
het vinden van jouw toegevoegde waarde voor de markt en daarbij bij de juiste mensen of bedrijven vinden die hier winst of plezier mee weten te bereiken,
theater dat direct inzicht geeft aan uw medewerkers hoe zij functioneren. Wij laten zien hoe het gaat, maar ook hoe het kan en de effecten daarvan.

Contact.

Ik kom graag bij u langs om uiteen te zetten wat ik met mijn kennis en ervaring voor u kan betekenen. Bel 0636430220 voor meer informatie of het maken van een afspraak.

 

Sablab Development