Coaching en training - Weg Met Je Angst

Wist jij dat als je een onbewuste patroon wegneemt er een volledig andere wereld ontstaat? Kansen in plaats van problemen.

​Een coach die weet wat jij meemaakt.

Hoe vaak kom jij een coach tegen die heeft meegemaakt wat jijzelf meemaakt? Veelal wordt er gecoacht vanuit theorie en zonder werkelijk te weten wat iemand voelt. Tuurlijk moet je theorie gebruiken, maar dan ga je er vanuit dat de theorie klopt, zonder te weten wat nu echt het effect is.

Ik doe dit werk al meer dan 10 jaar, maar voor die tijd heb ik een periode gehad waar het harde werken zijn tol eiste. Ik kreeg tijdens het autorijden ineens paniekaanvallen. 

Omdat ik altijd een "bikkel" was (zo voelde dat voor mij en niets hield mij tegen), snapte ik deze terugval totaal niet. Dus ik dacht: "niet op letten en gaan". Ik ging dus gewoon de wereld weer rond en sprak voor grote zalen om mijn producten te promoten... 

Ben jij bang dat je angsten blijven?

Helaas werkte dit niet en de angst kwam terug. Tweede optie voor mij was (rond 2001) om meer te gaan leren over wat dit nu eigenlijk is. Al met al daarna veel gestudeerd, workshops en training gehad. Ik heb de beste technieken eruit gehaald die voor mij werkten en daar een model van gemaakt. Gelukkig werkt model dit voor 95% van mijn cliënten.

Ik ben heel dankbaar dat ik jou kan helpen om weer verder te gaan. Dat je twijfels weg zijn omtrent de toekomst. Dat die vragen weg zijn van:

- hoe lang blijft dit,
- wordt het erger,
- gaat dit voor altijd mijn werk beïnvloeden,
- kan dit ook mijn relatie beïnvloeden,
- ben ik echt niet in staat om te reizen, zowel zakelijk als privé,
- ik hoef toch aan de antidepressiva,
- enzovoort.

Veel mensen proberen van hun angsten af te komen met een gesprek bij de dokter of psycholoog, maar komen vaak niet verder dan een half uurtje praten. Wil je van je probleem af dan is het belangrijk dat er nieuwe instructies in het onbewuste komen.

Het onbewuste

Zoals je al hier en daar hebt gelezen doen we het meeste (95%) op de automatische piloot. We hebben dus niet meer in de gaten dat we doen wat we doen. Het enige dat we merken is het negatieve gevoel, de nare emotie of wegebbende energie. 

Je voelt je lusteloos, gespannen, gestrest, boos, gefrustreerd. Voordat deze emotie of energie is ontstaan had je al een heel gesprek met jezelf. En dit gesprek is onbewust of soms bewust gegaan in woorden of beelden.

Ik herken de valkuilen. Ik haal uit het gesprek de onderliggende, onbewuste problematiek. Wat jij zomaar zegt of non-verbaal laat zien heeft vaak een diepe betekenis waar de emotie aan vastzit. Ik herkent dit en ga daar doelgericht mee aan de slag.

Jouw angst of depressie is aangeleerd. Klinkt misschien gek, maar leg het je graag uit en als je dan geweest bent herken je direct resultaat.

​Direct resultaat

​Wanneer ik je train en coach is het een feestje. Geen zwaar gedoe, maar luchtig aan de slag. Wanneer je bij mij komt zul je direct resultaat hebben. Waarom?  

 • check
  Ik werk met het onbewuste.
 • check
  ​Ik geef gereedschappen die jij snapt.
 • check
  ​Ik laat lichaam en geest veranderen.
 • ​Ik zorg dat we lol hebben tijdens de sessie.
 • Ik zorg dat jij thuis je in elke situatie goed kunt voelen.
 • check
  Ik zorg ervoor dat jij elke situatie anders gaat zien.
 • check
  ​Ik zorg dat jij je emoties anders ervaart.
 • check
  en nog veel meer.

Coaching

Coaching gebeurt in de regel 1 op 1. De client heeft een probleem of een hulpvraag. De vraag wordt vaak gesteld als: "Ik wil ... niet meer. Helaas is dit niet wat we zoeken. We zoeken naar dat wat je wél wilt. Bijvoorbeeld:

 • Hoe kom ik van mijn presentatie-angst af. Ik wil graag ontspannen voor een groep staan.
 • Hoe kom ik van mijn presentatie-angst af. Ik wil graag ontspannen vliegen en buitenlandse projecten doen.

Je wilt iets anders omdat je weet dat dit beter is.

Je zult dit wel als een open deur zien, maar je moet eens weten... Mijn clienten hebben vaak niet in de gaten dat we in een dualiteit leven. Je weet namelijk wat wit is, omdat je weet wat zwart is. Zo geldt dit ook voor licht - donker, haat - liefde, hard - zacht, ontspanning - stress, enzovoort.

Je bent dus op zoek naar die andere uiterste. Echter, omdat je vaak al zolang met het negatieve bezig bent, is het voor het brein makkelijker om dat pad te volgen.

Wij gaan er samen aan werken dat er een ander pad wordt bewandeld. Het goede pad.

Training

Trainingen geef je in regel aan groepen. Deels is daar een hulpvraag, maar vaak bij meerdere niet. Die gaan omdat het moet. Dit is vaak lastig voor hen die bij de training zijn, maar ook voor de trainer.

Je wilt graag volledige betrokkenheid en daarom gaat mijn voorkeur dan ook uit naar open trainingen binnen een bepaald vlak. Dit noem je inductief trainen. 

Je komt nu veel meer toe aan de vraag die er heerst bij de groep. Je start met een frame waarbinnen er wordt getraind en deze wordt uitgewerkt met theorie en oefeningen. 

Deze methode is levendiger, actiever en er is meer betrokkenheid. Wat kun je zoal trainen:

 • Algemene communicatie
 • Positief beinvloeden
 • Herkenning karakter van jezelf en medewerker voor meer begrip
 • Helder vragen te stellen om meer te bereiken
 • Enzovoort. Wat zou jij willen?

Een training op deze wijze creëert intrinsieke motivatie. Eigen kennis wordt aangevuld, bewust gecorrigeerd en verankerd.


​WegMetJeAngst is geaccrediteerd door: