Coachingpakket - Weg Met Je Angst

Vind jij nu ook dat het klaar is met je angst en paniekaanvallen?

Veelal komen mensen bij mij als ze al heel wat hebben gedaan. Ze zijn bij de arts geweest, psychologen en psychiaters. Soms werden pillen gebruikt. Helaas, zo hoor ik dan, werkte het niet of slechts deels. Nog steeds na al die bezoeken was er die angst, paniek of dat onrustige gevoel.

Als jij dit herkent, dan ben je dus niet de enige. Je kunt dan nog last hebben van onder andere: angst voor de angst, hartkloppingen, licht in het hoofd, bang om flauw te vallen, bang dat je doodgaat, de controle verliest en wellicht nog andere dingen. 

Het nare bij angsten is dat het vanuit het niets komt opzetten, dat het je overvalt en je het onmachtige gevoel geeft dat je het zelf niet kunt oplossen. Zeker rationele, intelligentie mensen beredeneren zich wezenloos. “Hoe is dit mogelijk en hoe krijg ik dit toch weg”. Zij proberen het met logica weg te nemen. Maar ja, met het bewuste/logische verstand alleen lukt dit gewoonweg niet.

De angst is zo erg dat het je in de greep neemt. Wanneer het er even niet is, dan ga je er naar op zoek. Je gaat met de angst om als een wild gevaarlijk dier. Je wilt het kunnen afwenden als het aanvalt. We blijven dus maar zoeken. Het wordt zonder dat je het beseft in stand gehouden.

Je gaat dan, en dat is logisch als je je zo naar voelt, op zoek naar oplossingen. Eerst oplossingen die onschuldig zijn, denk aan: hypnose, EMDR, EFT of Sedona. Maar ook oplossingen die wel degelijk kunnen schaden en dat zijn de antidepressiva. Vaak is een medicijn het eerste dat in deze tijd van "geen tijd voor elkaar hebben" het eerste middel.

Wanneer dit allemaal weinig effect heeft, ga je enorm aan jezelf twijfelen. Ik weet nog dat ik paniekaanvallen kreeg ik in het jaar 2000. Ik wist niet wat me overkwam. "Dit was ik niet". Ik was namelijk iemand die geen angsten kende. Tenminste zo dacht ik." Maar de praktijk bewees anders.

Door hard “werken” ben ik van mijn angsten afgekomen en zonder enige  medicatie en dat wil ik ook jou leren. Niet op een zweverige manier, maar met beide voeten op de grond. 

Ik ben vanuit mijn studie een ingenieur en hou van logica. Je moet het kunnen begrijpen, want als je het begrijpt kun je makkelijk het proces omdraaien.

Mijn naam is Albert Buschgens, echtgenoot, vader van 4 kinderen en oprichter van wegmetjeangst.nl en albertbuschgens.nl. Ik ben gecertificeerd coach, master en trainer in Neuro-Linguïstisch Programmeren, ofwel NLP. Daarnaast hypnotherapeut en Enneagram trainer.

Mijn passie is om gedreven, intelligente doeners met intense angsten, fobiën, trauma's  en paniekaanvallen te helpen. Doeners die net als ik destijds weten dat zij dit niet zijn en een helpende hand nodig hebben tot verandering. Geen soft gedoe, maar hard werken en de mindset een duw de juiste kant op te geven.

Daarnaast ben ik er om een boost te geven aan je zelfvertrouwen en motivatie om je doelen te halen.

Ik weet uit ervaring hoe het voelt en wat het met je doet.

Ik weet hoe het is om paniekaanvallen te hebben en wat het met je leven doet. Ik kwam zelf ooit in zo’n enorme neerwaartse spiraal terecht, die niet meer leek te stoppen. De angsten kwamen op onverwachte momenten en mijn toekomst zag er steeds somberder uit. “Hoe kom ik hier van af”.

Wanneer je geen ervaring hebt gehad met angsten, dan is het ook moeilijk, of zelfs onmogelijk, om er over te oordelen. Zelfs voor artsen, psychologen en psychiaters. Zij praten vanuit boekkennis. Dit is niet te vergelijken.

Wellicht herken jij jezelf erin. Alles lijkt in te storten. Weg gelukkige toekomst? Je hebt er dan ook alles voor over om er van los te komen.

Zoals ik al eerder vertelde, kreeg ik mijn eerste paniekaanvallen in 2000. Na mijn studie vliegtuigbouw ging in de olie en gas werken. Werkte hard en was succesvol. In ’93 vond ik het een mooie stap om een eigen bedrijf te starten. Ik ben redelijk creatief en ontwikkelde een aantal producten.

Omdat mijn klanten wereldwijd zaten reisde ik heel de wereld rond om presentaties te geven en bedrijven op te zetten. Ik ging als een speer. Nergens (bewust) last van. Ja, ik werkte hard en ja ik luisterde waarschijnlijk niet naar de waarschuwingen die ik voelde. Dus in 2000 was het raak. Ik zal het nooit vergeten. Ik reed op de snelweg. Ineens kwam er een gevoel alsof iets het stuur wilde overnemen. Mijn hart ging tekeer als een gek. Ik begon te zweten en kon niet meer helder nadenken. Hoe kon ik naar de rechterbaan op een veilige manier. Met knikkende knieën kwam ik op mijn werk. Mijn angstige periode was gestart...

Mijn angstige periode was gestart... Maar kwam eruit. Hoe help ik jou?

Succes

Ik leer/train/coach mensen dus om het proces om te draaien. Want als jij er straks meer van weet, dan zul je ontdekken dat je het zelf omroept. Er is niets mis met je, maar je bent op het moment te vaak bezig om het op te roepen.

Ik leer je om dit echt te overwinnen, zodat je weer alle dingen kunt doen die je graag wil. Nee, niet iedereen raakt het 100% kwijt, maar mijn succesrate is wel 90-95%.

Verder kunnen

Het doel van je leven is toch wel genieten en gezond zijn. Echter, met angsten en paniek is dat geenszins. Sterker nog, het is vaak meer een hel. Je voelt je hopeloos en hulpeloos. 

Je denkt vaak dat je zwak bent en dat het aan jou ligt. Je denkt dat je een loser bent. Maar ik kan jou vertellen dat dat onzin is. Wanneer jij de technieken toepast die ook ik heb toegepast en ook net zo hard werkt als ik, dan kom je er zeker van af.

Amygdala

Angsten zijn amygdala (emotionele brein) gerelateerd. Dus voor mij maakt het niet uit wat voor angst, trauma, fobie of PTSS je hebt. Elke keer komt het weer terug bij die amygdala. De technieken die worden toegepast zijn er dan ook om deze weer rustig en in balans te krijgen.

Elke techniek die ik toepas werkt in op het onbewuste. Dit betekent dat de onbewuste zintuigelijke informatie waar je amygdala op reageert zal veranderen.

Doe dit als sinds 2008

Sinds 2008 doe ik dit fulltime. Ik help dan ook iedereen, zolang je maar gedreven bent om te slagen. Iedereen kan angsten hebben: studenten, brandweermannen, rechters, ondernemers, psychologen, artsen, tegelzetters, verplegers, enzovoort. 

Het maakt ook niet uit hoe lang je het hebt. Ik hoor vaak dat het diep zit. Maar hoe diep ben jij? Het is belangrijk jezelf de kans te geven om echt met een oplossing te starten. Om je leven weer terug te krijgen.

Coaching om paniekaanvallen te overwinnen

Zoals ik al eerder schreef kun je iets oplossen als je weet hoe iets werkt. Mijn coachpakket is erop gericht om je te leren wat er echt aan de hand is. Dan zie en voel je de oplossing. Dan weet je steeds exacter de vaardigheden in te zetten.

Hoe lang heb je daar voor nodig? Ik stel 12 sessies. Waarom? Omdat je een stok achter deur nodig hebt. Je moet herhalen. “Practise is the Mother of all skills” (oefening baart kunst). Natuurlijk kan het sneller, maar dat hangt helemaal van jouw inzet af. Desalniettemin wil iedereen die 12 afmaken. Waarom? Omdat je na het wegnemen van angsten buiten je cirkel van comfort stapt. 

Hoe ga je om met die nieuwe situaties? Hoe kan ik nieuwe doelen stellen? Waartoe ben ik in staat? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet meer in deze valkuil stap? Enzovoort. Vandaar dat in de regel 12 keer een mooi aantal is.

Dus hoe ziet het er samengevat uit:

 • Twaalf online sessies van een uur. Deze sessies worden opgenomen. Kun je later rustig weer terugzien.
 • Start is met wekelijkse sessies. Later worden die verder uitgespreid, zodat je meer op jezelf gaat vertrouwen.
 • Maar je krijgt nog meer... Lees verder.

Online cursussen als bonus

Naast dat ik life trainingen geef, zijn er de (online) cursussen. Wanneer je kiest voor het programma met 12 sessies, ben je direct aangemeld voor alle cursussen die dan gratis zijn. Deze cursussen kun je voor een heel jaar bezoeken  wanneer je maar wilt.

Elke cursus is er stap voor stap op gericht om je krachtiger te maken en je zelfvertrouwen een boost te geven. Want ik weet uit ervaring dat na een tijd met paniekaanvallen en angst je zelfvertrouwen een stuk vermindert  is.

De kracht van de groep

Om te leren van mij, maar ook van anderen krijg je toegang tot de groepssessies. Deze is elke maandagavond vanaf 19:30 uur en online. De sessie is klaar nadat alle vragen zijn behandeld.

Ik maak dan gebruik Zoom. Dit geeft de mogelijkheid om mij te zien. Vragen ook echt life te stellen. De interactie is geweldig op die manier. De kracht van de groep zit echt in de verhalen van anderen. Ze zijn leerzaam en inspirerend.

Mijn aanpak - De focus

De WAT

Wat is er precies gaande in je hoofd. Het is wat het is op dat moment en dat heeft een acceptatieproces nodig. Wegduwen alsof het er niet is, maakt het niet beter. We zoeken dus uit wat er precies gaande is. Helderheid en begrijpen van… is de sleutel bij de eerste stap. Omdat ik het zelf heb meegemaakt, wat jij meemaakt, hoef ik niet te gissen wat het zou kunnen zijn. Nee, “ik voel en ervaar mee”. Je zult begrijpen dat daar een grote kracht schuil gaat in het proces van de oplossing.

De HOE

Nu heb je “deels” (je moet alle informatie even laten bezinken en een plek geven) door wat er gaande is. De helderheid en acceptatie is een grote stap voorwaarts. Echter, de volgende vraag is: “hoe lossen we het op?” Omdat je angst of paniekaanvallen “doet” (als je met mij werkt maak ik helder waarom dit zo is) is er dus een (neurologische) strategie. Ik leer je de negatieve strategie te veranderen naar een positieve. Met die negatieve ben je niet geboren, maar is aangeleerd tijdens de opvoeding of tijdens een grote emotionele schok.

Denk nu niet dat ik alle wijsheid heb. Nee, de oplossingen voor angsten en paniek zijn allang bekend. Ik maak dus gebruik, op mijn unieke manier, van bestaande systemen. Lees op mijn website welke.

ACTIE

Zonder actie geen vooruitgang, toch? Oefening baart kunst. Alleen met de kennis die ik geef kom je er niet, maar is wel nodig. Als het ware kom je nu in je derde fase. De eerste fase is jouw verlangen om van je angst te komen. Door dit verlangen kwam je bij mij terecht. Echter, zonder oplossingen. Ik vertel je de oplossingen. Fase drie neemt je mee in het doen. Het doen zorgt ervoor dat je andere “neurologie banen” creëert. Je leert verschillende tools die je helpen om angst weer tot een normale emotie te maken en je gedachten op orde te krijgen. Daarnaast leer ik je eenvoudige, wereldwijd bewezen, technieken, zodat je je brein programmeert om te weten wat te doen wanneer je een paniekaanval voelt opkomen. Het gaat hier om resultaat bereiken en vertrouwen ontwikkelen. Een belangrijk voordeel bij het loslaten van emoties, trauma’s, angsten, enzovoort, is dat daarmee vaak chronische lichamelijk pijnen verdwijnen.

De NEGATIEVE INVLOED

Je buitenwereld is een reflectie van je binnenwereld en daarom zijn we eerst begonnen met je binnenwereld op orde te krijgen. Er is nu een bewustwording ontstaan met betrekking hoe jij de emoties doet en hoe ze te beïnvloeden van negatief naar positief. De volgende stap is nu om er voor te zorgen dat je bewust wordt hoe de buitenwereld jou beïnvloed. We blijven mensen en zijn daarom toch vaak bezig met het pleasen van de ander. Ineens is toch weer die agenda te veel gevuld, of doe je toch weer wat de ander vraagt terwijl je dat niet wilde, enzovoort. We zoomen daarom verder in op jouw wijze van de wereld te accepteren en er energiezuinig mee om te gaan.

MIND-SET (Ready... Go) 

Vanuit NLP wordt er geredeneerd dat jouw gedrag wordt beïnvloed door je fysiologie en de representatie die je in je brein creëert. Die representatie kun je ook wel zien als je mindset. De representatie wordt beïnvloed door de manier hoe jij de werkelijke informatie vanuit de buitenwereld filtert. Dit klinkt misschien nog heel wazig, maar word jou straks enorm helder. Wanneer we je “oude bril” vervangen door een nieuwe, dan zie je de wereld anders en dan zul je anders gaan handelen. Anders handelen geeft andere resultaten. Andere resultaten een andere toekomst.

Waarom succesvol 

Vanaf 2008 doe ik dit werk. Ik ben dit gaan doen nadat ik zelf ervaren heb hoe ontzettend “pijnlijk” paniekaanvallen kunnen zijn. Ik weet dus wat jij voelt. Mijn ervaring maakt ook mijn successen. 

Jij weet zelf ook dat je iets het best leert van iemand met ervaring. Wil je de beste zanger worden, dan ga je naar iemand die heel goed kan zingen. Wil je de beste goochelaar worden, dan wil je dat leren van de beste goochelaar, toch? Dus waarom zou je bij mij komen?

 • Zelf heb ik paniekaanvallen overwonnen, zonder ook maar één pilletje aan te raken.
 • Heb meer dan 12 jaar ervaring.
 • Heb duizenden mensen geholpen.
 • Zet ik ongeveer 20 technieken in om jou te helpen. Alleen die, die bij jou het beste passen, gebruik je. 
 • Ben ik vanuit mijn studie “vliegtuigbouwkundig ingenieur” en hou ik van eenvoud en helderheid. 
 • Eenvoud en helderheid betekent een eenvoudig te volgen stappenplan.
 • Ik sta met beide voeten op de grond. Geen zweverig gedoe.
 • Bij mij is het “what you see is what you get”. Een gewone Hollandse jongen die samen met jou op een betrokken manier dit proces naar beter in gaat.
 • Alle technieken die ik inzet hebben jarenlang getoond effectief te zijn en absoluut te helpen. Het zijn technieken die de besten in de wereld gebruiken.
 • Ik ben expert in het wegnemen van angst en paniek. De beste resultaten haal ik met jou als jij er ook echt hard voor wilt werken. Jij bent een doener en neemt verantwoordelijkheid voor je eigen resultaten.

Ik had laatst iemand aan de telefoon omdat hij meer wilde weten over wat ik precies ging doen. Nadat we een kwartier aan het praten waren, vertelde deze man dat hij allemaal nieuwe informatie hoorde. Ik vroeg of hij dat erg vond. “Nee, zeker niet. Ik voel me nu begrepen en snap ook direct dat ik van mijn klachten zal afkomen”. 

Ondanks dat hij al een jaar bij psychologen en psychiaters liep, was hem dit allemaal niet verteld. Door alle onzekerheid die was ontstaan voelde hij zich een “loser” en dacht dat het allemaal aan hem lag. Regelmatig zei hij ook: “ik ben een hopeloos geval hè?”

Al met al kun je zeggen dat mensen die paniekaanvallen en angsten hebben, die vastzitten aan trauma’s, geen idee hebben hoe dit zelf op te lossen. Ten eerste begrijpen ze niet wat er werkelijk aan de hand is en ten tweede wordt dit door de reguliere instanties niet uitgelegd. 

Ik heb het al eerder geschreven: ik vind het belangrijk dat je snapt wat er gebeurt. Als je weet wat er gebeurt en hoe het werkt, dan kun je het oplossen. Dit geldt natuurlijk niet alleen bij angsten en paniekaanvallen, maar bij alles.

Daarom ga je naar school. Daar leer je hoe iets werkt. Weet je hoe een fietsband werkt en weet je hoe je moet lijmen, dan kun je een band plakken. Weet je hoe een krik werkt in combinatie met een auto, dan kun je een band verwisselen. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Je begrijpt hopelijk wat ik wil zeggen.

Dus belangrijk is begrip, mijn jarenlange ervaring in het coachen, mijn eigen ervaring met paniekaanvallen, dat ik Master en trainer ben in NLP , dat ik gediplomeerd hypnotherapeut ben en dat ik Enneagram trainer ben en jouw persoonlijkheidstype kan teste.

Dit laatste schrijf ik niet om indruk te maken, geenszins, maar ik hoop je wel het idee te geven dat je bij iemand komt die weet wat hij doet en jou ook echt zal helpen.

Nog even iets luchtigs. Eigenlijk zou je altijd jezelf moeten zijn. Ze noemen dat een echt individu. Helaas zijn we een persoon (persona), wat masker betekent. Nu speel ik al jaren toneel/musicals en weet wat het is om in een rol (persona) te duiken. Echter, ook weer terug te gaan naar wie ik ben. Welke rol wil jij nu gaan spelen om uit je huidige "angstige rol" te stappen? Ik help jou te ontdekken wie je echt bent.

Waarin investeer je en wat zijn de bonussen

 • 12 online coaching sessies van een uur - Hier worden de diepere lagen aangepakt
 • Opnamen van de sessies - elke sessie wordt opgenomen, zodat je ze weer rustig kunt terugkijken
 • Gratis toegang tot al de online groepscoachingsprogramma's - elke maandagavond is er een groepssessie. “Van paniek naar Ontspannen en Uniek”
 • Toegang tot alle online programma’s - een jaar lang toegang tot alle kennis die ik met jou deel. De online programma’s zijn:

- Stop paniekaanvallen
- Stop angst en onzekerheid
- 100% zelfvertrouwen
- Stop belemmerende overtuigingen
- Herken het doel in je leven
- Communiceer als een professional
- Ontdoe je van trauma’s met Havening

 • Twee gratis sessies - hier in de praktijkruimte zijn de 1 op 1 werken heel waardevol en geven enorm veel inzichten hoe een meer ontspannen leven te ankeren.
 • Noodoproepen van 30 minuten - in de periode dat wij samenwerken kan het zijn dat je mij ineens persoonlijk nodig hebt. Je hebt mijn nummer en kunt me dus 2x gratis bellen voor een half uur consult.
 • Andere contactmomenten - heb je een vraag, dan kun je die altijd mailen of appen

De investering van het hierboven genoemde pakket

Alles wat hierboven omschreven staat is slechts een investering van €2.450,00. Je kunt ook in maandelijkse termijnen betalen. Het is dan 3x €875,00

Misschien ervaar je dit als veel geld. Maar ik weet nog in mijn tijd van paniekaanvallen dat het mij alles waard was om er van af te komen. Het gaat er om om weer zo snel mogelijk je leven ontspannen op te pakken. Wat heb jij daar voor over. Ik hoop dat je jezelf waard genoeg vindt om die stap te nemen.

Stel dat je vindt dat het niet werkt

Stel dat je voelt dat er geen verandering is. Geen probleem, dan stoppen we de cursus en dan krijg je het geld terug van de sessies die je niet hebt gedaan. 

Desalniettemin kan ik uit ervaring vertellen dat iedereen dik tevreden is en tot het einde toe de lessen wilt leren naar de betere versie van zichzelf. 

Gratis kennismakingsgesprek

Voordat je de stap maakt kun je natuurlijk bellen om meer te weten. Je wilt kennismaken en ervaren of er een klik is. Zoals ik al eerder omschreef, wil ik werken met doeners die gedreven zijn om persoonlijk resultaat te halen. Het is dus een kennismaking naar beide kanten: 

 • Ben ik de coach waar jij het wel mee ziet zitten voor een jaar?
 • Ben jij die coachee die van aanpakken weet en er 100% voor wilt gaan?

Hoe wil jij dat je toekomst eruit ziet?

Als laatste wil ik je vragen om eens goed na te denken hoe jij je toekomst wilt gaan ervaren. Stel je voor dat je blijft zoals je nu bent en doet. Hoe ziet je toekomst er dan uit over 5 jaar of over een jaar uit? Hoe ziet dan je leven eruit? Wat heb je allemaal gemist?

Maar denk nu eens in dat alles verandert naar beter. Je bent weer in staat om alles te doen en ook nog op een ontspannen manier. Hoe ziet je toekomst er dan uit? Wat kun je jezelf allemaal geven, of je gezin? Wat is dit je allemaal waard?

Ik hoop je snel te mogen spreken!


WegMetJeAngst is geaccrediteerd door: