Coachingpakket - Weg Angst, Hallo Zelfvertrouwen

Ben jij nu klaar met die onzekerheid? Niet denken, maar doen? Achter jezelf staan? Laat mij je leiden, want ik ken die weg!

Herken je dit?

Heb jij ook dat je continu met een stemmetje in je hoofd loopt die onzin tegen je praat. Plus daarbij... kon je het maar als onzin ervaren. Maar dat doe je niet. Je geeft een podium. Je wil het negeren, maar het blijft nagenoeg continu aanwezig. Is het nou een leuk en opbouwend gesprek, dan is dat goed. Maar nee... het is één en al gejammer en geklaag. In het begin dacht je nog dat het over zou gaan, maar nu lijkt of deze niet welkome vriend of vriendin ingetrokken is en het stuur heeft overgenomen.

Nogmaals, wanneer je het als onzin kunt ervaren is er niets aan de hand, maar je neemt het ook nog eens serieus. Alsof het allemaal waar is. Hoe doe je dat? Ook 's avonds in bed blijft deze nare metgezel doorzaniken. De klok tikt door en jij krijgt steeds minder rust. 's Morgens word je wakker met een duffe kop en gelijk is die er weer. De dag begint direct zwaar. 

Dan de goedbedoelde adviezen

In eerste instantie bespreek je dit nog luchtig met je partner of vriend(in). Deze komen dan vaak met goedbedoelde adviezen als: Ah joh, gewoon niet naar luisteren. Of, dat gaat wel weer over. Of, Jij? Kom op hé, jij barst van het zelfvertrouwen.

Aan dit soort adviezen heb je dus helemaal niets. Sterker nog, je stopt met het bespreken van jouw probleem en houd het voor jezelf. Maar, geeft dit meer (zelf)vertrouwen? Dacht het niet. Het negatieve gebabbel geeft een negatief gevoel. Logisch, want die zitten aan elkaar gekoppeld. Een negatief gevoel maakt onzeker. Wanneer je je onzeker voelt maak je andere beslissingen. Beslissen duurt ineens langer, want de negatieve kakelaar gaat er steeds vaker tussenzitten.

Soms gaat het prima

Vreemd genoeg zijn er momenten dat het prima gaat. Niets aan negatief gebabbel en gewoon gezelligheid in het moment. En dan plotseling slaat het toe alsof het uit een donkere steeg aanvalt. Je voelt je ontzettend naar worden en wil het liefst weg. De reden van dit gevoel is ver te zoeken. Van het ene in het andere moment verandert het. Wat wil jouw lijf toch vertellen? Wat gaat er toch mis? Ja, ik heb het druk. Ja, ik heb wel eens ruzie. Ja, ik voel wel eens stress. Is dat het?

Als jij je in bovengenoemd verhaal herkent, dan vraag je waarschijnlijk te veel van jezelf.  Jouw lijf geeft aan dat je te ver bent gegaan. En deze liegt niet. Was deze stretch van alleen gister? Nee hè. Met andere woorden, er is een bepaalde conditionering die jij al een tijd volgt. Heel subtiel is er al aangegeven dat je meer rust moest nemen, maar die heb je waarschijnlijk genegeerd. Herken je het volgende?

 • Veel (on)bewust gepieker.
 • Je slaapt minder goed, of zelfs slecht.
 •  Je bent sneller afgeleid.
 • Vaker geïrriteerd.
 • Stelt bepaalde zaken uit.
 • Onzeker gevoel bij bepaalde beslissingen.
 • Doemdenkerij.
 • Je ziet jezelf verder afglijden.

Hoe was het ook alweer?

Al deze bovengenoemde zaken waren eerst niet in je leven. Er was een tijd dat je ging als een speer. Mensen herkende in jou de alleskunner. 

Maar stel je nu eens voor dat dit gewoon weer terugkomt. De persoon die je altijd was, ben je nog steeds. Er heeft alleen een "negatieve" conditionering plaatsgevonden. Iets dat in de laatste tijd aangeleerd is. Maar, dat wat aangeleerd is, kun je ook weer afleren.

Wanneer wij samenwerken dan herken ik snel genoeg wat en hoe jij onbewust jezelf saboteert. Niet bewust dus, maar onbewust. Die onbewuste kenmerken herken je van jezelf niet zo 1, 2, 3. Totdat ik ze voor jou blootleg.

Hoe? Stel dat ik nu zeg: "ervaar je linkervoet in je schoen". Dan ervaar je deze ineens. Eerst niet, maar nu wel. Zo werkt dat ook met alle andere onbewuste signalen die jij mij laat zien. Dus we gaan die onbewuste signalen herkenbaar maken. 

Plotseling wordt het een leuk spel

"Je gaat het pas zien als je het doorhebt
Johan Cruijff

Johan had het bij het rechte eind. Wanneer je straks meer in contact bent met die onbewuste gedragingen (is niet spooky) dan ben je in staat dit te veranderen. Het wordt een "spel" waar jij meester over zult zijn. Want hoe zou het zijn als je weer ontspannen wakker wordt en de dag weer gewoon een dag is met uitdagingen en zonder die nare klagende stem. Dat je weer elke beslissing neemt zonder er maar enigszins onzeker over te worden. Dat je bed is om te slapen (en ....) en niet om te piekeren. Dat het lijf goed voelt en niet kapot. Dus hoe zou het zijn als je weer ontspannen leeft en uitdagingen met beide handen beetpakt en uitwerkt met een grote glimlach op je gezicht. Dat is lekker, toch? 

Oja, en bedenk weer even wat je weer allemaal gaat ondernemen als die "Bullshit" weg is. Kijk, niet alleen de bullshit is weg, maar het maakt het pad direct vrij om meer te ondernemen, contacten weer aan te halen, eenvoudiger te delegeren, de stap naar promotie maken, ergens om lachen en niet serieus te nemen, je neus ergens voor ophalen, beter te relativeren, meer spontaniteit, enzovoort. 

Ik praat uit ervaring

Zoals je hebt kunnen lezen op mijn "over mij" pagina kwam ikzelf in 2000 (gelukkig alweer heel lang geleden) in een negatieve spiraal terecht. Hoe dat ineens zo kwam, daar had ik geen idee van. De eerste keer schrok ik mee wezenloos. Logisch natuurlijk, want ik had het gevoel dat iets anders dan ikzelf aan het stuur trok bij een snelheid van 100 km/u. De angst zat er direct goed in. 

Deze angst bleef gek genoeg hangen. Zowel in mijn kop als in mijn lijf. De dag na deze ervaring ging ik toch naar mijn werk. Wat denk je? Exact op dezelfde plek op de N11 gebeurde het weer. Toen ik op mijn werk aankwam was ik echt van slag. Zweten, trillen, hartslag van 180 en kon niet zo goed kunnen nadenken. 

's Avonds in bed begon ik te piekeren en 's morgens werd ik gespannen wakker. Dit was dus het begin van de ellende. Dit nare gevoel nam ik in alles mee. Leiding geven op de zaak, klanten benaderen, gesprekken, privé, enzovoort. Dit negatieve gedrag bracht me in een neergaande spiraal. Alles ging ineens bergafwaarts.  Ik vroeg mezelf continu af: "Hoe was dit voor mij te keren?"

Na regen kom zonneschijn

Ik ben er dus alles aan gaan doen om te leren wat dit veroorzaakte. Na 6 maanden hard werken was ik eruit. Het leven lachte me weer toe. De plek op de N11 was geen probleem meer. Onderhandelingen verliepen weer als vanouds. Thuis ging het weer goed. Al met al... ik had weer een frisse kop en kon weer alles aan. Fluitend liep ik weer door de dag. Was de verandering achteraf moeilijk? Nee, en iedereen kan het leren.

Ik hoop dat je snel komt en niet twijfelt

Veelal komen mensen bij mij als ze al heel wat hebben gedaan aan herstel. Ze zijn bij de arts geweest, psychologen en psychiaters. Soms werden pillen gebruikt. Helaas, zo hoor ik dan, werkte het niet of slechts deels. Nog steeds na al die consults was er die angst, paniek of dat onrustige gevoel. Artsen of psychologen werken cognitief. Er wordt alleen met het bewuste gewerkt. Maar daar kom je niet ver mee. Het gaat juist om het onbewuste. Dat deel waar je niet mee bezig bent, maar 95% bepalend is.

Het nare bij angsten is dat het vanuit het niets komt opzetten, dat het je overvalt en je het onmachtige gevoel geeft dat je het zelf niet kunt oplossen. Zeker rationele, intelligentie mensen beredeneren zich wezenloos. Hoe is dit mogelijk en hoe krijg ik dit toch weg”. Jij probeert het dan met logica weg te redeneren. Maar ja, met het bewuste/logische verstand alleen lukt dit dus gewoonweg niet.

Je hebt in "over mij" kunnen lezen dat ik door hard “werken” van mijn angsten en onzekerheden ben afgekomen en zonder tussenkomst van een arts of psycholoog (en natuurlijk geen schadelijk medicatie). Dit wil ik ook jou leren. Niet op een zweverige manier, maar met beide voeten op de grond. 

Ik benader dingen "technisch", ben recht door zee en hou van logica. Je moet het kunnen begrijpen, want als je het begrijpt kun je makkelijk het proces omdraaien. Dat geldt niet alleen voor mentale uitdagingen, maar bij alles.

Hoe gaan wij werken

Zoals ik al eerder schreef kun je iets oplossen als je weet hoe het werkt. Mijn coachpakket is erop gericht om je te leren wat er echt aan de hand is. Dan zie en voel je de oplossing. Dan weet je steeds exacter de vaardigheden in te zetten. Vaardigheden? Ja! Onzekerheid en angst doe je. Het is een actie/strategie/patroon. Het heeft dus een tegenactie nodig om het brein nieuwe dingen te leren. Of, de oude weer primair te maken. Logisch toch?

Hoe lang heb je daar voor nodig? Ik stel 6 sessies. Waarom 6 en niet minder? Omdat je een stok achter deur nodig hebt. Je moet herhalen. “Practise is the Mother of all skills”. Natuurlijk kan het sneller, maar dat hangt helemaal van jouw inzet af. Desalniettemin wil iedereen die 6 afmaken. Waarom? Omdat je na het wegnemen van je onzekerheden buiten je cirkel van comfort stapt. 

Hoe ga je om met die nieuwe situaties? Hoe kan ik nieuwe doelen stellen? Waartoe ben ik in staat? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet meer in deze valkuil stap? Enzovoort. Vandaar dat in de regel 6 keer een mooi aantal is.

Dus hoe ziet het er samengevat uit:

Online cursussen als bonus

Naast dat ik life coaching geef, zijn er de (online) cursussen. Wanneer je kiest voor dit programma, ben je direct aangemeld voor alle cursussen die dan gratis zijn. Deze cursussen kun je voor een heel jaar bezoeken wanneer je maar wil.

Elke cursus is er stap voor stap op gericht om je krachtiger te maken en je zelfvertrouwen een boost te geven. Want ik weet uit ervaring dat na een tijd met angst en onzekerheid je zelfvertrouwen een stuk minder  is.

Waarin investeer je en wat zijn de bonussen

 • 6 online coaching sessies van een uur - Hier worden de diepere lagen aangepakt
 • Opnamen van de sessies - elke sessie wordt opgenomen, zodat je ze weer rustig kunt terugkijken
 • Toegang tot alle voor jou gratis online programma’s - een jaar lang toegang tot alle kennis die ik met jou deel. De online programma’s zijn:
 • 100% zelfvertrouwen
 • Stop belemmerende overtuigingen
 • Communiceer als een professional
 • Stop angst en onzekerheid
 • Havening
 • Twee gratis sessies - hier in de praktijkruimte zijn de 1 op 1 sessies heel waardevol en geven enorm veel inzichten hoe een meer ontspannen leven te ankeren.
 • "Noodoproepen" van 30 minuten - in de periode dat wij samenwerken kan het zijn dat je mij ineens persoonlijk nodig hebt. Je hebt mijn nummer en kunt me dus 2x gratis bellen voor een half uur consult.
 • Andere contactmomenten - heb je een vraag, dan kun je die altijd mailen of appen

De investering van het hierboven genoemde pakket

Alles wat hierboven omschreven staat is slechts een investering van €1.495,00. Je kunt ook in  termijnen betalen.
3 termijnen van €550,00
of
6 termijnen van €275,00

Misschien ervaar je dit als veel geld. Maar ik weet nog in mijn tijd van angst en onzekerheid dat het mij alles waard was om er van af te komen. Het gaat er om om weer zo snel mogelijk je leven ontspannen op te pakken. Wat heb jij daar voor over. Ik hoop dat je jezelf waard genoeg vindt om die stap te nemen.

Gratis kennismakingsgesprek

Voordat je de stap maakt kun je natuurlijk bellen om meer te weten. Je wil kennismaken en ervaren of er een klik is. Zoals ik al eerder omschreef, wil ik werken met doeners die gedreven zijn om persoonlijk resultaat te halen. Het is dus een kennismaking naar beide kanten: 

 • Ben ik de coach waar jij het wel mee ziet zitten voor een 6 maanden?
 • Ben jij die coachee die van aanpakken weet en er 100% voor wil gaan?

Hoe wil jij dat je toekomst eruit ziet?

Als laatste wil ik je vragen om eens goed na te denken hoe jij je toekomst wil gaan ervaren. Stel je voor dat je blijft zoals je nu bent en doet. Hoe ziet je toekomst er dan uit over 5 jaar of over een jaar uit? Hoe ziet dan je leven eruit? Wat heb je allemaal gemist?

Maar denk nu eens in dat alles verandert naar beter. Je bent weer in staat om alles te doen en ook nog op een ontspannen manier. Hoe ziet je toekomst er dan uit? Wat kun je jezelf allemaal geven, of je gezin? Wat is dit je allemaal waard?

Ik hoop je snel te mogen spreken!

Wat anderen mij vroegen


Vraag & Antwoord

Werkt het ook wanneer je het gevoel hebt dat je er al jaren mee loopt?

Jazeker. Klanten hebben het vaak over: "het zit heel diep", maar zijn erg verrast wanneer er heel snel een ander gevoel is dat het tegenovergestelde is. Onrustig werd rustig.

Kan ik je altijd bereiken?

Zeker. Ik ben altijd bereikbaar met je vragen en zal je binnen 12 uur benaderen, of direct als dat mogelijk is.

Ben ik na 6 sessies klaar?

Na 6 sessies ben je 90% klaar. Omdat ik je al de technieken leer ben je instaat om die laatste 10% zelf te doen. Wanneer je mij nog nodig hebt, kun je me altijd benaderen.


WegMetJeAngst is geaccrediteerd door: