Groei - Weg Met Je Angst

Samen doen we het...

​​Wanneer wij aan de slag gaan​ dan hebben we een duidelijk doel waar we naartoe willen. Daarbij is het belangrijk dat we naar dit doel toe gaan omdat we iets willen bereiken en niet dat we iets willen vermijden. Dus, “Ik wil me goed voelen”, in plaats van “ik wil me niet slecht voelen”.

Omdat vele wegen naar Rome leiden zoeken we samen naar de meest optimale mogelijkheden en de daarbij aanwezige opties. Perfectie en strikte procedures doen voor mij niet mee. Ik hoop dat jij van flexibiliteit houdt. Daarbij is het ook zo dat de meest flexibele in een systeem als sterkste uit een situatie komt.

Omdat onze samenwerking tweerichtingsverkeer is, is het belangrijk feedback te geven op de veranderingen die jij doormaakt. Tenslotte gaat Mental Engineering over verandering aanbrengen richting een positieve uitkomst.

Omdat feedback onderdeel is, is ook pro-activiteit heel belangrijk. Zonder actie is er namelijk geen nieuw resultaat. Opties geven keuzes en dit leidt tot actie om te onderzoeken. Vandaar mijn opmerking over flexibiliteit.

Bij de sessie zoeken we eerst naar een globale verbetering om dan in te zoomen. Al met al is Mental Engineering een gezamenlijk proces.

​Persoonlijke groei...

Wanneer jij persoonlijk wilt groeien, maar het lukt niet op een bepaald vlak, dan heb je een mentale blokkade. Dit hoeft allemaal niet te ernstig te zijn (hoewel het wel zo kan voelen natuurlijk). Een blokkade is niets anders dan een verkeerde denk strategie. 

Als voorbeeld:
Wanneer jij niet durft te vliegen komt dat doordat je heel veel angst (ik zie dat als een negatieve sensatie met het label angst) oproept als je aan vliegen denkt. De gedachte aan vliegen doet je herinneren aan iets naars. Dit "nare" is een concept. Een negatief concept weliswaar.

Echter, wanneer ik bijvoorbeeld zeg: “we gaan vliegen vangen”, dan zal er zeer waarschijnlijk geen vervelend gevoel komen. Maar, zegt ik: “we gaan vliegen met vakantie”, dan komt er ineens wel stressvol gevoel.

Dus, een specifieke volgorde aan woorden veroorzaakt het nare gevoel. Je roept het zelf op. Jij hebt zelf betekenis gegeven aan de woorden.

We gaan vliegen met vakantie roept een serie aan oude beelden, oude gedachten en oude gevoelen of emoties op. Door iets in die gedachten, emoties of beelden te veranderen verandert de uitkomst. Wij gaan dus samen aan de slag om op een ontspannen en flexibele manier dit oude, niet meer voor jou werkende concept, te veranderen.

Zoals ik dit nu omschrijf voor vliegangst, geldt dit ook voor al het andere waar mensen nare gevoelens aan gekoppeld hebben. Denk aan:

hoogtevrees,
angst bij autorijden, 
moeite met sociaal contact , 
angst om te blozen, ​
stoppen met roken,

angst om presentaties, 
​fobie voor insecten,
fobie voor dieren,
haar uittrekken,
virtuele maagband

straatangst,
PTSS,
claustrofobie,
angst voor de dood,
Enzovoort.


​WegMetJeAngst is geaccrediteerd door: