Over mij - Weg Angst, Hallo Zelfvertrouwen

Paniek...

Het is 2000 en rij op de N11 richting Alphen aan de Rijn. Plotseling lijkt het of een onzichtbare kracht het stuur wil overnemen. Ik begin te zweten, mijn hart gaat als een gek te keer en mijn denken komt op stand wazig te staan. Ik moet alle zeilen bijzetten om op de vluchtstrook te komen. Mijn eerste paniekaanval was een feit. 

Ik had toch alles?

Ik reed op dat moment naar mijn eigen bedrijf dat ik al 8 jaar succesvol leidde. Vanaf 1991 was het gegroeid naar 50 man en hadden we meerdere vestigingen. Het was een internationaal opererend bedrijf, dus reisde ik heel de wereld rond. Geen vuiltje aan de lucht, toch? Ik dacht het allemaal goed voor elkaar te hebben, of was dit slecht een verhaal dat ik mezelf vertelde? Want waarom moest mijn lijf zo keihard aan de rem trekken? De paniek leek bij me ingetrokken en was niet van plan weer snel weg te gaan. Meerdere paniekaanvallen volgde na die eerste. 

Zelf oplossen

Nu ben ik mijn leven lang al een optimistische doener en kon me niet voorstellen dat ik deze situatie niet zelf kon oplossen. Ik ging weer aan de studie en ben mezelf gaan trainen, coachen en resetten. Na 6 maanden was ik weer helemaal de oude en tot op dit moment is er nooit meer een paniekaanval geweest. Daarnaast geen enkel pilletje geslikt, dus alles gelukt door mezelf een nieuwe mindset aan te meten. Ik ging natuurlijk wel goed nadenken wat ik werkelijk wilde en of het hectische bestaan dat ik had wel zo goed was. 

Lifecoach?

Deze levensles bracht mij op het pad van coaching. Ik wilde vanaf dat moment mensen helpen die dit ook meemaakten. Ik weet nu dat de verandering naar beter niet moeilijk is, maar je moet er wel wat voor doen. Ik wil dat mensen uit hun hoofd gaan en weer gaan voelen. Ja, voelen - ook de mannen! Ik wil de spiegel zijn, maar niet de geitenwollen sokken coach, maar juist één die direct en recht voor z'n raap is. En misschien heb ik nog wel wat eigenaardigheden.

Schouders eronder

Als jonge kerel vond ik het al verschrikkelijk als mensen om de brei heen draaiden. Ik vind het belangrijk dat je eerlijk bent en geen lulkoek verkoopt. Niet aan mij en niet aan jezelf. Te vaak merk ik dat mensen niet verder komen omdat ze maar dramatisch in hun verhaal blijven hangen. Ik hou het graag simpel en ontspannen. Daarom zie je me ook op gympies en de shirt uit de broek. Ik ben ook meer de pratende coach, de trainer, maar dat vind ik fijn. Zo ben ik. Hieronder geeft een uitslag van een test precies aan wie ik ben. Ik los probleem op met de middelen die er zijn. Met een groot empathisch vermogen neem ik cliënten mee op een reis naar een gewenst doel. Ik doe dit met actie en veel humor.

Personality test

Ondanks dat ik me 100% inzet en al mijn kennis en ervaring gebruik, moet ik uiteraard aangeven dat  succes nooit gegarandeerd is. De mate van succes varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van de volledige inzet en toewijding van zowel therapeut als cliënt.