EFT - Weg Met Je Angst

Emotional Freedom Technique 

Wat is EFT?

Uit de diverse publicaties blijkt dat lichaam en geest met elkaar is verbonden. In essentie bestaan we geheel uit energie. De hele wetenschappelijke wereld heeft dit geaccepteerd, maar in de medische wetenschap is met deze kennis tot op heden nog niets gedaan en wordt nog vastgehouden aan de stoffelijke visie op de mens. Maar ook bij hen groeit zelfs het besef, dat een lichaam meer is dan een optelsom van onderdelen. Iedere negatieve emotie is het gevolg van een verstoring in het energiesysteem van het lichaam.

“Het zijn niet onze genen, maar onze overtuigingen die onze biologie aansturen.”

Bruce Lipton, een schrijver/wetenschapper

Niet alleen wordt onze gezondheid bedreigd door omstandigheden, zoals slechte voeding, straling en verregaande industrialisatie. Maar door onze emoties kunnen we worden bedreigd. Oorzaken zijn ooit veroorzaakt door een fysiek of emotioneel trauma. De herinnering daaraan wordt, samen met de bijhorende emotie, ergens in de lichaamscellen opgeslagen.
Maar al te vaak komen wij erachter, dat genezen niet zo’n eenvoudige zaak is. We kunnen levenslang beschadigd blijven door een extreme emotie of trauma. Het overwinnen hiervan is maar al te vaak een lange en moeizame klus.

Hoe werkt EFT

Het belangrijkste basisgegeven bij EFT is dat er op een aangegeven volgorde op energiepunten wordt getikt, terwijl er geestelijk geconcentreerd wordt op het probleem waar we aan willen werken.

Het basis uitgangspunt bij EFT is "Dat alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring van ons energiesysteem" . Door het tikken op het moment dat de emotie en de daardoor opgeroepen energetische verstoring in het lichaam worden opgeroepen, wordt deze energieverstoring weer verholpen. Deze procedure kan door de cliënt uitgevoerd worden, maar kan ook door de behandelaar zelf uitgevoerd worden, al naar gelang de vaardigheid en de emotionele toestand van de cliënt.

Acupressuurpunten

Resultaten

EFT: een unieke oplossing
EFT kan al dan niet de bewuste herinneringen van hun aanhangende emotie ontdoen, maar ook de overtuigingen blootleggen, die na het trauma ontstonden. Door het gebruik van een pijnloos en gemakkelijk protocol (tappen/kloppen) kunnen we talloze emotionele verstoringen weer in balans brengen, waardoor we verlost kunnen worden van deze problemen. En omdat het lichaam en de geest met elkaar zijn verbonden, kunnen we ook veel fysieke problemen gaandeweg verhelpen. Al snel treedt er verlichting of verbetering op van de klachten.

Voor wie?

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar deze methode is op ontelbare emotionele en fysieke indicaties toe te passen. Wat dat betreft is het een allround lichaam/geest therapie. Om hier enig beeld van te geven, werkt EFT sterk op emotionele problematiek, zoals:

  • Angsten, fobieën, stress, paniekklachten, dwangneurosen, gevoelens van depressie, verlatingsgevoelens, wraak, woede, schaamte, rouw en schuldgevoelens.
  • Lichamelijk heeft het enorm veel effect op hoofdpijn, buikpijn, nekpijn, rugklachten, slapeloosheid, psoriasis, allergieën zoals o.a. hooikoorts, obstipatie.
  • Overspannenheid, chronische vermoeidheid, RSI (CANS) kortom stressmanagement.
  • Verslavingen zoals roken, snoepen, overgewicht.
  • Leerproblemen bij dyslexie, ADD of ADHD
  • In de sport, bij prestatiestress en faalangsten
  • In het bedrijfsleven snel vrij komen van angst voor spreken in het openbaar, opheffen van innerlijke blokkerende overtuigingen ten behoeve van prestatieverbetering.