NLP

De mentale kracht van taal.

 • Gratis boek dat je leert je goed te voelen wanneer je dat wilt
 • 20 minuten gratis telefoonconsult
 • 10% korting op elke eerste behandeling

NLP

Op deze pagina vind je informatie over NLP; waarom het werkt en waarvoor je het kunt gebruiken.

Al meer dan 10 jaar gebruik ik NLP en Hypnotherapie. Ik ben ervan overtuigd dat het zeer goed helpt bij vele uitdagingen waar jij mogelijk tegenaan loopt.

Mijn ervaringen, training alsmede een feedbackscore van 9,2 geven ook jou hopelijk het vertrouwen dat Beevalued kan helpen.

Ik hoop dan ook dat deze pagina enige antwoorden geeft op de vragen die je hebt. Echter, wil je meer weten over NLP of bijvoorbeeld het wegnemen van jouw angsten, dan kun je altijd gebruikmaken van het gratis 20 minuten consult.

Bel 06 36430220 of vul het contactformulier in. Ik ben er om jou te helpen!

Ik kijk er naar uit om met je werken.

Albert


Albert Buschgens

NLP Trainer, Master in Hypnotherapy en Regressie, Tijdlijn Therapie & Havening
Oprichter WegMetJeAngst


WegMetJeAngst

Wat is NLP?


NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een zeer praktisch model en methode om cliënten te helpen om positief te veranderen door middel van taal. Je taal stuurt namelijk je gedachten, vervolgens triggert dat je gevoel en uiteindelijk je gedrag. De wijze hoe jij je gedraagt zal een uiteindelijk gevolg creëren. De veranderingsmethode wordt conversationeel (middels gesprek) gedaan en werkt zowel bewust als onbewust.

In wezen staat elk deel van NLP voor:

 • Neuro - Hoe we ervoor kiezen om de wereld om ons heen zintuiglijk te ervaren. Dit verwijst dus naar de interactie tussen de zintuiglijke waarnemingen (zintuigen) en ons neurale systeem (centrale zenuwstelsel en het bewustzijn).
 • Linguïstisch - De interne dialoog en externe taal die we gebruiken. Dit verwijst dus naar de taal en andere non-verbale communicatiesystemen die wij gebruiken om onze denkpatronen (onze gedachten en onze werkelijkheid) betekenis te geven.
 • ​Programmering - Het gedrag dat we vertonen. Dit verwijst dus naar het ontdekken van onze automatische denk- en gedragspatronen en het vermogen om ze te veranderen.

In het kort: NLP werd in 1976 opgericht door een professor in de taalkunde, te weten John Grinder in samenwerking met  Dr. Richard Bandler, die een computerwetenschapper was. Ze onderzochten de meest efficiënte therapiemodellen die op dat moment werden gebruikt en keken naar de beste resultaten behalende therapeuten. Dit waren o.a.:

 • Milton Erickson - de wereldberoemde “vader” van de moderne Hypnotherapie;
 • Virginia Satir - een gezinstherapeut, die gespecialiseerd was in zeer complexe therapeutische zaken;
 • Fritz Perls - de grondlegger van de gestalttherapie.

Ze onderzochten alle processen, attitudes en gedragingen van deze drie therapeuten en keken naar wat zij zo specifiek anders deden om zulke uitzonderlijke resultaten te krijgen. Ze ontdekten dat zij bepaalde gemeenschappelijke aspecten hadden, zowel in de individuele technieken als therapieën.

Bandler en Grinder modelleerden deze fantastische therapeuten en creëerden zo een nieuwe techniek: Het NLP. Doordat ze de modellen van het succes begrepen, waren ze nu in staat om geheel nieuwe modellen te creëren. Zo was in de zeventiger jaren minimaal 12 uur nodig om een fobie weg te nemen. Met NLP is dat gereduceerd tot slechts een fractie van deze tijd.

NLP helpt jou bij:

 • Effectief communiceren
 • Professioneel presenteren
 • Oplossen van ALLE fobieën: Vliegen, spinnen, autorijden en alle andere specifieke fobieën
 • Het maximale uit je sport halen
 • Doelen effectief stellen EN behalen
 • Mensen positief beïnvloeden met je taalpatronen
 • Een goede ouder zijn en je kinderen op de juiste wijze kunnen voorbereiden op de toekomst
 • Jezelf optimaal voorbereiden op een sollicitatiegesprek
 • Enzovoort: Onze wereld bestaat uit taal en dus zijn de mogelijkheden oneindig!

Het betekent voor jou dat het mogelijk is om middels NLP snel en effectief van je problemen af te komen. NLP helpt jou  bij allerlei aspecten in je leven die je nu tegenhouden om te bereiken wat je wilt.

Vandaag de dag maken zeer bekende en succesvolle mensen gebruik van NLP. Paul McKenna maakt bijvoorbeeld in de kern gebruik van NLP en dit heeft hem enorm succesvol gemaakt. Hetzelfde geldt voor persoonlijke-groei-goeroe Anthony Robbins.

Zoals het altijd al geweest is, kun je stellen dat NLP een model van therapeutische excellentie is. In de basis gaat NLP over de verandering naar verbetering. Deze attitude zorgt ervoor dat er steeds weer nieuwere modellen van excellentie de wereld in worden gebracht. Dit is ook de reden waarom een ​​goede Master Trainer & Practitioner van NLP zichzelf voortdurend bijschoolt en de laatste nieuwe tools en technieken leert om deze door te geven aan zijn cliënten.

Naast NLP maak ik ook gebruik van een aantal andere tools en technieken zoals Hypnotherapie, Tijdlijn Therapie & Havening (maar ookm EFT en Sedona). Ondanks dat ik me 100% inzet en al mijn kennis en ervaring gebruik, moet ik uiteraard aangeven dat succes nooit gegarandeerd is. De mate van succes varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van de volledige inzet en toewijding van zowel therapeut als cliënt.

Heb je nog een vraag die je beantwoord zou willen hebben en/of wil je graag meer weten over hoe ik jou kan helpen, dan bied ik je graag een gratis 20 minuten consult aan. Bel 06-36430220 of vul het contactformulier in. De filosofie

Gebeurtenis


Een gebeurtenis kan een bepaald, ongewenst gedrag hebben gestart. Het heeft bijvoorbeeld geleid tot paniekaanvallen en/of het hebben van fobieën. Dit gedrag wil je stoppen.

Na de behandeling zul je de gebeurtenis nog steeds herinneren, maar daar blijft het bij. De hevige reactie is weg. Het is slechts nog een herinnering. Het is nu waar het hoort - in het verleden - en het belemmert je niet langer in je huidige leven.

Emoties


Ik kan je helpen bij het onder controle houden van je emoties, zodat je je beter voelt. Sommige emoties - zoals ongepaste angst, zorgen of wensen - kunnen problemen veroorzaken, zoals te veel eten en het vertonen van dwangmatig gedrag.

Traumatische gebeurtenissen kunnen je verdrietig, bang of gekwetst laten voelen. Ik help je de kracht te krijgen middels psychologische technieken. Hierbij geef ik je gereedschappen die je nodig hebt om deze negatieve emoties onder controle te houden en ze los te laten.

Vervolgens help ik bij de opbouw van de positieve emoties die jij wilt en nodig hebt.

Uitkomst


Het einde van het proces is daar als je in een positie bent om een gelukkiger, gezonder en prettiger lever te leiden. Zodra we door de gebeurtenissen en de emoties zijn gegaan die invloed op je hadden, kunnen we ons richten op de focus van wat je wilt.

We richten ons op hoe je wilt dat je leven zich ontwikkelt en de verwachtingen en overtuigingen die je jezelf wilt bijbrengen.


WegMetJeAngst

Ik gebruik 4 verschillende en unieke behandelmethodes om jou te helpen, te weten: Hypnotherapie, Neuro-Linguistic-Programmeren (NLP), Havening en de Tijdlijn Therapie:

Hypnotherapie

Bij hypnotherapie ga je in een trance. Dit maakt het mogelijk om met je onbewuste te communiceren. Dit zorgt ervoor dat we nieuwe uitkomsten kunnen creëren op een dieper niveau, bijvoorbeeld het stoppen met roken of het verkrijgen van meer zelfvertrouwen.

NLP

Neuro Linguïstische Programmering of Psychologie is een praktische techniek die helpt om op korte termijn grote veranderingen te creëren.

Dit alles gebeurt bij NLP door middel van taal, gedrag- en gedachteveranderingen. 

Havening

Havening is een relatief nieuwe, in Amerika ontwikkelde, techniek.

Het is een snelle en effectieve techniek, speciaal ontwikkeld om trauma's, zoals fobieën, PTSD en paniekaanvallen, te stoppen.

Het is een techniek die je bij jezelf, dus los van de therapeut, kunt toepassen.

Tijdlijn Therapie

Bij Tijdlijn Therapie onderzoeken we hoe je jouw tijdlijn visualiseert. Vervolgens ga je op je tijdlijn je verleden onderzoeken om zo emoties los te laten.

Deze emoties kunnen een angst zijn, maar ook schuld, zorgen en verdriet. Deze emoties zijn altijd gekoppeld aan bepaalde gebeurtenissen in het verleden.

Ondanks dat ik me 100% inzet en al mijn kennis en ervaring gebruik, moet ik uiteraard aangeven dat succes nooit gegarandeerd is. De mate van succes varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van de volledige inzet en toewijding van zowel therapeut als cliënt.

Therapieën

Klik op de link voor meer informatie...

Locatie


Gangesstroom 1, 2721AS, Zoetermeer. Telefoon: 0636430220


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Haal het beste uit jezelf.

Aarzel niet langer, maar start vandaag!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, zodat je geen informatie en acties meer mist over

onze diensten en producten.

Gun jezelf een update!


WegMetJeAngst is geaccrediteerd door: