NLP - Weg Met Je Angst

​Neuro Linguïstisch Programmeren


Wat is NLP?


NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een zeer praktisch model en methode om cliënten te helpen om positief te veranderen door middel van taal. Je taal stuurt namelijk je gedachten, vervolgens triggert dat je gevoel en uiteindelijk je gedrag. De wijze hoe jij je gedraagt zal een uiteindelijk gevolg creëren. De veranderingsmethode wordt conversationeel (middels gesprek) gedaan en werkt zowel bewust als onbewust.

In wezen staat elk deel van NLP voor:

 • check
  Neuro - Hoe we ervoor kiezen om de wereld om ons heen zintuiglijk te ervaren. Dit verwijst dus naar de interactie tussen de zintuiglijke waarnemingen (zintuigen) en ons neurale systeem (centrale zenuwstelsel en het bewustzijn).
 • check
  Linguïstisch - De interne dialoog en externe taal die we gebruiken. Dit verwijst dus naar de taal en andere non-verbale communicatiesystemen die wij gebruiken om onze denkpatronen (onze gedachten en onze werkelijkheid) betekenis te geven.
 • check
  Programmering - Het gedrag dat we vertonen. Dit verwijst dus naar het ontdekken van onze automatische denk- en gedragspatronen en het vermogen om ze te veranderen.

​Hoe ontstond NLP

In het kort: NLP werd in 1976 opgericht door een professor in de taalkunde, te weten John Grinder in samenwerking met  Dr. Richard Bandler, die een computerwetenschapper was. Ze onderzochten de meest efficiënte therapiemodellen die op dat moment werden gebruikt en keken naar de beste resultaten behalende therapeuten. Dit waren o.a.:

 • check
  Milton Erickson - de wereldberoemde “vader” van de moderne Hypnotherapie;
 • check
  Virginia Satir - een gezinstherapeut, die gespecialiseerd was in zeer complexe therapeutische zaken;
 • check
  Fritz Perls - de grondlegger van de gestalttherapie.

Ze onderzochten alle processen, attitudes en gedragingen van deze drie therapeuten en keken naar wat zij zo specifiek anders deden om zulke uitzonderlijke resultaten te krijgen. Ze ontdekten dat zij bepaalde gemeenschappelijke aspecten hadden, zowel in de individuele technieken als therapieën.

Bandler en Grinder modelleerden deze fantastische therapeuten en creëerden zo een nieuwe techniek: Het NLP. Doordat ze de modellen van het succes begrepen, waren ze nu in staat om geheel nieuwe modellen te creëren. Zo was in de zeventiger jaren minimaal 12 uur nodig om een fobie weg te nemen. Met NLP is dat gereduceerd tot slechts een fractie van deze tijd.

Voordelen NLP

NLP helpt jou bij:

 • check
  ​Effectief communiceren
 • check
  ​Professioneel presenteren
 • check
  ​Oplossen van ALLE fobieën: Vliegen, spinnen, autorijden en alle andere specifieke fobieën
 • check
  ​Het maximale uit je sport halen
 • check
  ​Doelen effectief stellen EN behalen
 • check
  ​Mensen positief beïnvloeden met je taalpatronen
 • check
  ​Een goede ouder zijn en je kinderen op de juiste wijze kunnen voorbereiden op de toekomst
 • check
  ​Jezelf optimaal voorbereiden op een sollicitatiegesprek
 • check
  ​Enzovoort: Onze wereld bestaat uit taal en dus zijn de mogelijkheden oneindig!

​Mogelijkheden voor Jou...

Het betekent voor jou dat het mogelijk is om middels NLP snel en effectief van je problemen af te komen. NLP helpt jou  bij allerlei aspecten in je leven die je nu tegenhouden om te bereiken wat je wilt.

Vandaag de dag maken zeer bekende en succesvolle mensen gebruik van NLP. Paul McKenna maakt bijvoorbeeld in de kern gebruik van NLP en dit heeft hem enorm succesvol gemaakt. Hetzelfde geldt voor persoonlijke-groei-goeroe Anthony Robbins.

Zoals het altijd al geweest is, kun je stellen dat NLP een model van therapeutische excellentie is. In de basis gaat NLP over de verandering naar verbetering. Deze attitude zorgt ervoor dat er steeds weer nieuwere modellen van excellentie de wereld in worden gebracht. Dit is ook de reden waarom een ​​goede Master Trainer & Practitioner van NLP zichzelf voortdurend bijschoolt en de laatste nieuwe tools en technieken leert om deze door te geven aan zijn cliënten.

Naast NLP maak ik ook gebruik van een aantal andere tools en technieken zoals Hypnotherapie, Tijdlijn Therapie & Havening (maar ookm EFT en Sedona). Ondanks dat ik me 100% inzet en al mijn kennis en ervaring gebruik, moet ik uiteraard aangeven dat succes nooit gegarandeerd is. De mate van succes varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van de volledige inzet en toewijding van zowel therapeut als cliënt.

Heb je nog een vraag die je beantwoord zou willen hebben en/of wil je graag meer weten over hoe ik jou kan helpen, dan bied ik je graag een gratis 20 minuten consult aan. Bel 06-36430220 of vul het contactformulier in.