"De spiegel die je helpt om de 

top te behalen en daar te blijven".


"De spiegel die je helpt om de top

Enter your text here...

KLIK OP DE FOTO EN DOWNLOAD DIRECT EN LEER HOE MEN BETER EN EFFECTIEVER COMMUNICEERT.

Verantwoordelijkheid

Wanneer je met mensen samenwerkt en je geeft ze opdrachten dan is het de bedoeling dat diegene die het werk aanvaardt ook weet wat hem of haar te doen staat. Dit betekent dat de informatieoverdracht eenduidig dient te zijn en dat wederzijds vertrouwen aanwezig is. Hoe bouw je nu als leider van een groep vertrouwen, op zodat anderen doen wat je met ze afspreekt binnen de gestelde kwaliteit en tijd? Dat anderen zich kwetsbaar op durven stellen en meedenken om het beste resultaat te halen voor het team en bedrijf? Leiders hebben nogal eens moeite met delegeren en de credits bij de medewerker te laten. Leiders hebben vaak het gevoel alles voor te moeten doen en ook op het laatste moment in te springen en oplossingen te roepen. 

HOE EENDUIDIG WORDT ER GECOMMUNICEERD? (Meer weten? Download de Pdf "Leiderschap".)


Waarmee kan ik je helpen?

1

Je voelt je goed, maar er mist een bepaalde 'flow'. Je hebt niet het gevoel dat je alles eruit haalt wat erin zit. Je energieniveau is wel eens beter geweest.

2

Je hebt een leuke baan, waar je hard voor (hebt ge)werkt, maar je mist een bepaald vuur en voelt je soms onverklaarbaar leeg en ontevreden.

3

Je focus voelt verwaterd; je twijfelt aan je missie en je zou graag eens met een pragmatische partner willen sparren om je doelen weer helder te krijgen.

4

Zakelijk gaat het je voor de wind, maar je vindt het lastig de juiste balans tussen werk en privé te vinden. Je wilt op beide vlakken succes en rust bewaren.

5

Je staat op het punt om bepaalde essentiële knopen door te hakken en zou graag een onafhankelijk klankbord willen om met je mee te denken.

6

Je loopt tegen bepaalde problemen binnen je team aan. De communicatie verloopt moeizaam of er heerst een ongrijpbare negatieve sfeer.

7

Je bent op een punt aangekomen in je carrière waarop je denkt: Wil ik dit nog wel? En zo niet, wat wil ik dan wel? 

8

Je merkt dat je vastzit in bepaalde patronen, maar komt hier op een of andere manier niet uit. 

Leiding geven; een uitdaging.

Als leidinggevende sta je er regelmatig alleen voor om de juiste beslissingen te nemen. Ik weet uit eigen ervaring hoe het is. In mijn tijd als leidinggevende gaf 'de muur' weinig goede suggesties. Het meest had ik aan de coach die luisterde en feedback gaf op wat ik verbaal en non-verbaal "zei". Dit is wat ik voor jou wil en kan betekenen. Omdat praten een onbewust proces is, krijg jij van mij precies terug waar je tegenaan loopt. Omdat dit onbewuste proces helder wordt, zul je bewust betere beslissingen nemen om zo door te groeien naar het niveau dat jij wilt.

30 jaar ervaring als ondernemer en coach

Met 30 jaar ervaring en kennis met betrekking tot (inter)nationaal zakendoen en coaching kan ik een uitstekende klankbord voor je zijn. Of je nou behoefte hebt aan advies en kennis of aan een pragmatisch luisteraar die terugkoppelt en jouw persoonlijke mogelijkheden samen met jou naar boven haalt; ik kan je daarbij helpen. 

Expertise

De top; daar ging je voor. Nu je er bent, kan het daar echter aardig eenzaam zijn. Niet getreurd; je hoeft het niet alleen te doen. Een coach die zelf zakelijke successen heeft behaald en die ook met jouw bijltje heeft gehakt, kan je enorm helpen om fris en gemotiveerd te blijven en nieuwe ideeën uit jouw eigen bibliotheek te halen.

Pak de regie terug en herstel de balans!

Albert als Coach

​WegMetJeAngst is geaccrediteerd door: